Geef de pen door! met Ellen Vriens

17 dec 2020
Geef de pen door
Geef de pen door
' Na re-integratie begon ik veel van mijn klachten in mijn manueel therapeutische cliënten populatie te herkennen'

Ellen Vriens: ' Daarna begon het leren in de psychosomatiek echter pas echt.'

Een beetje overrompeld en verrast was ik, toen Freek me vroeg de pen over te nemen. Kan ik dit wel, lukt me dit wel, wil ik dit wel, heb ik er tijd voor? Allemaal vragen die me toch door het hoofd schoten en die bij mij als mens passen, de onzekerheid over het kunnen doen slagen van een opdracht. Kenmerkend ook voor onze cliëntenpopulatie, denk ik…….

Mijn naam is Ellen Vriens-Vissenberg, 52 jaar oud en woonachtig te Bergen op Zoom. Ik ben getrouwd en wij hebben 3 kinderen, 2 werkzaam in het maatschappelijk werkveld en 1 techneut. Ik ben in 1990 afgestudeerd als algemeen practicus aan wat nu Avans heet, in Breda. Vervolgens heb ik de opleiding manueel therapie in Amersfoort in 1998 afgerond. Mijn drive bleek toen al groter dan mijn emotioneel en lichaamsbewust welbevinden, want ik raakte in een burn-out.

Na re-integratie begon ik veel van mijn klachten in mijn manueel therapeutische cliënten populatie te herkennen, waardoor mijn interesse in de psychosomatische fysiotherapie gewekt werd. Na een aantal korte cursussen op gedragsmatig gebied heb ik uiteindelijk in 2011 de master psychosomatische ft aan de HU met goed gevolg afgelegd. Daarna begon het leren in de psychosomatiek echter pas echt. 

Lees de hele blog van Ellen

Trefwoorden: