Kwaliteitsregister

In het deelregister van het Kwaliteitsregister Fysiotherapie NL (KRF), voorheen CKR, staan de psychosomatisch fysiotherapeuten geregistreerd.

Registratie-eisen psychosomatisch fysiotherapie - algemeen

Voor de meest actuele informatie over de voorwaarden voor registratie en herregistratie kun je het Beleidsdocument kijken.

Eerste registratie

Vanaf 1 januari 2015 kunnen fysiotherapeuten geregistreerd worden in het CKR deelregister psychosomatisch fysiotherapeut als zij aan één van onderstaande voorwaarden voldoen:

  1. een door de NFP en KNGF erkend diploma Master Psychosomatische fysiotherapie hebben behaald;
  2. een diploma van een door de NFP en het KNGF erkende post-HBO opleiding Psychosomatische fysiotherapie én een door de NFP en het KNGF erkend diploma master in het gezondheidsdomein hebben behaald;
  3. een diploma van een door de NFP en het KNGF erkende post-HBO opleiding Psychosomatische fysiotherapie hebben behaald én een wetenschappelijke attitude hebben verworven door het behaald hebben van een diploma Master of Science of de graad van doctor in de wetenschap hebben bereikt.

Herregistratie

Voorwaarden voor herregistratie in het deelregister psychosomatisch fysiotherapeut op 1 januari 2025. Om voor herregistratie in aanmerking te komen dient de geregistreerde psychosomatisch fysiotherapeut voor 31 december 2024 aan één van onderstaande voorwaarden te voldoen:

  1. het diploma van een door de NFP en KNGF erkende masteropleiding, relevant voor het gezondheidsdomein, behaald te hebben;
  2. een diploma Master of Science behaald te hebben;
  3. een graad van doctor in de wetenschap bereikt hebben.

Trefwoorden: